donderdag 6 december 2012

Kaart Eritrea en Asmara, Rode Zee - Hoorn van Afrika


(Kaart Eritrea: VN)

De officiële naam van Eritrea is de Staat Eritrea. Het land ligt in Oost-Afrika in de Hoorn van Afrika en telt 5.647.168 inwoners (2009). De hoofdstad is Asmara.

Eritrea grenst in het noordoosten aan Soedan, in het zuiden aan Ethiopië en in het zuidoosten aan Djibouti. In het oosten ligt het land aan de Rode Zee, met aan de overkant Saoedi-Arabië en Jemen in het Midden-Oosten.

De officiële talen van Eritrea zijn het Tigrinya, het Arabisch en het Engels.

Het land bestaat uit een zeer hete en dorre kustvlakte en het koele, ruim 3.000 meter hoge Ethiopische Hoogland. De vlakte en het hoogland worden van elkaar gescheiden door een steil terrassensysteem.

In het hoogland van Eritrea wordt vooral akkerbouw bedreven, in de kustvlakte voornamelijk nomadische veeteelt.

Eritrea is enkele tientallen jaren een provincie geweest van Ethiopië. Sinds 1991 is het onafhankelijk en is het in 1993 door de VN erkend als onafhankelijk land.

De berg Soira is met 3.018 meter hoogte het hoogste punt van het land.

Klimaat en vakantie
Eritrea kent aan de kust van de Rode Zee een warm en droog woestijnklimaat. In de centrale hooglanden is het koeler en vochtiger. In de westelijke heuvels is het semi-aride.

Regen valt in de periode van februari tot april. De zwaarste regenval vindt plaats tijdens de periode van juni tot september, met uitzondering van de kuststrook.

Trekpleisters voor een vakantie in Eritrea zijn de kust en het warme weer, de natuur en oude steden.

Steden Eritrea
Naast de hoofdstad Asmara zijn een aantal andere steden in Eritrea: Keren, Massawa, Assab, Mendefera, Barentu, Adi Keyh, Edd, Dekemhare, Ak'ordat.


(Kaart steden Eritrea: CIA)

Kaart Eritrea
Eritrea grenst aan Soedan, Ethiopië en Djibouti. In het oosten ligt het land aan de Rode Zee. Aan de overkant daarvan liggen Saoedi-Arabië en Jemen in het Midden-Oosten.

Kaart Eritrea: CIA